Kirkon yhteiskuntapäivillä pohditaan hyvinvointiyhteiskunnan ja työelämän murrosta

Kirkon yhteiskunnallisen työn neuvottelupäivät laajenevat tänä vuonna uudenlaiseksi tapahtumaksi, johon toivotaan mukaan laajasti kirkon eri työntekijäryhmiä, luottamushenkilöitä sekä kaikkia niitä, joita kiinnostaa keskustelu kirkosta ja yhteiskunnasta. Kirkon yhteiskuntapäivät järjestetään 21–23.8. Vantaan Tikkurilassa, Teatteri Vantaan tiloissa.

Päivillä pohditaan hyvinvointiyhteiskunnan ja työn murrosta, markkinataloutta, talouden globalisaatiota ja Suomen suhdetta Eurooppaan sekä kirkon roolia tämän kaiken keskellä.

Suomalainen yhteiskunta rakentui toisen maailmansodan jälkeen vahvan hyvinvointivaltion mallin mukaan. Kirkon rooli yhteiskunnallisena vaikuttajana väheni.

– Viime vuodet ovat kuitenkin horjuttaneet ajatusta hyvinvointivaltiosta, vaikka vauraus ei ole vähentynyt. Työn murrosta puolestaan lisäävät tällä hetkellä digitalisaatio, automatisaatio ja robotisaatio, sanoo työn, työttömyyden ja yhteiskunnallisten kysymysten asiantuntija Kari Latvus Kirkkohallituksesta.

Kirkon yhteiskuntapäivillä kysytään, mihin suuntaan suomalainen yhteiskunta kääntyy, ketkä kääntävät suuntaa ja mikä on kirkon rooli tässä kaikessa.

Päivillä kuullaan lukuisten eri asiantuntijoiden alustuksia. Puhumassa ovat muun muassa kärkihankekoordinaattori Katri Korolainen, dekaani Ari Hukari, europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen, dosentti Mikko Malkavaara, diakonia- ja yhteiskuntatyön sihteeri Katri Valve, aluepalvelupäällikkö Katja Syvärinen, kansanedustaja Tarja Filatov, pääjohtaja Elli Aaltonen ja eurooppalaisen yhteistyöajattelun kehittäjä Tony Addy.

Aiheita työstetään myös kulttuurin avulla. Rikas, rakas työ -teatteriesityksessä lavalla nähdään työhyvinvoinnin akrobaatit Minna Kivelä ja Annu Valonen. Iltaohjelmassa syntisten ja tekopyhien iltalauluja veisaavat päätoimittaja Jaakko Heinimäki ja pastori Markus Asunta.

Päivillä käydään tutustumassa esimerkiksi Yhteinen pöytä -ruoka-apuverkostoon.

Päiville pystyy ilmoittautumaan edullisempaan hintaan 15.6. saakka. Korkeammalla hinnalla ilmoittautumisia otetaan vastaan 10.8. saakka. Tiloihin mahtuu kaikkiaan noin 140 osallistujaa. Tapahtumalla on myös omat Facebook-sivut.

Kuva: Kari Latvus

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata digilehden ja printtilehden täältä.

***

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliPiispa Irja Askola mukana keskustelussa Helsinki Pride -viikolla
Seuraava artikkeliLabyrinttikävely on köyhän pyhiinvaellus ja meditaatiomatka omaan sisimpään

Ei näytettäviä viestejä