Körtti-toiminnanjohtaja ottaa kantaa avioliittolakiin

JuntunenSimoSimo Juntunen kirjoittaa liikkeensä Hengellisen Kuukauslehden pääkirjoituksessa tasa-arvoisesta avioliittolaista.

”Miltä aloite tasa-arvoisesta avioliittolaista näyttää lähimmäisen rakkauden näkökulmasta katsottuna sinun silmissäsi?” hän päättää kirjoituksensa todettuaan tätä ennen muun muassa, että avioliitto kuuluu yhteiskunnallisen järjestyksen piiriin. ”Kirkon tehtävä on siunata ja rukoilla liittonsa solmineiden puolesta.”

Kotimaa24 esitti päätoimittajalle, toiminnanjohtaja Simo Juntuselle tämän itsensä pääkirjoituksessa esittämän kysymyksen: Miltä aloite tasa-arvoisesta avioliittolaista näyttää lähimmäisen rakkauden näkökulmasta katsottuna sinun silmissäsi?

– Minun silmissä näyttää siitä näkökulmasta katsottuna mahdolliselta, Simo Juntunen vastaa.

Juntunen kertoo, että hänen pääkirjoituksensa tarkoituksena on viestittää, että tasa-arvoisesta avioliittolaista käytäisiin kirkossa keskustelua.

– Jos avioliittolakia muutettaisiin, kirkon tulee ratkaista, ottaako se vihkijän roolia edelleen yhteiskunnassa vai haluaako se jotenkin rajata vihittäviä. Nyt on asiaa alettava kypsyttämään.

Tällä hetkellä kirkossa on mahdollista rukoilla parisuhteensa rekisteröineiden puolesta. Juntusen mielestä tästä ei olisi pitkä matka heidän siunaamisensa hyväksymiseen.

Jos Suomeen säädettäisiin sukupuolineutraali avioliittolaki, Juntunen olisi valmis kannattamaan sitä, että kirkko vihkisi ja siunaisi myös samaa sukupuolta olevat parit.

– Toki itsekin pappina toimin niiden päätösten mukaan mitä kirkossa yhteisesti sovitaan. Jos päädyttäisiin johonkin toiseen ratkaisuun, sitten mentäisiin sen mukaan, hän sanoo.

Pääkirjoituksestaan Juntunen kertoo saaneensa vain myönteistä palautetta.

– Näppituntumani on, että hyvin paljon herännäisyyden piirissä on ihmisiä, jotka suhtautuvat myönteisesti homoparien vihkimiseen tai siunaamiseen tai rukoilemiseen heidän puolestaan, mutta on varmaan niitäkin, jotka suhtautuvat varauksellisesti tai jopa torjuvasti.

Simo Juntusen pääkirjoitus

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliNyt arkkipiispastakin voi tykätä
Seuraava artikkeliPiispa: Tuomas Enbusken tapa leimata ei rakenna

Ei näytettäviä viestejä