Kotimaa järjestää äänestyksen Vuoden kirjasta, valitse ehdokkaiden joukosta tai ehdota kirjaa listan ulkopuolelta

Koska tänä vuonna ei järjestetä Vuoden kristillinen kirja -kilpailua, Kotimaa julistaa lukijoilleen oman äänestyksen Vuoden kirjasta. Myös Kotimaa24:n lukijat voivat osallitua äänestykseen.

– Kotimaan sivuilla kirjallisuudella on aina ollut tärkeä rooli, niin kaunokirjallisuudella kuin tietokirjoillakin. Käsityksemme maailmasta avartuu ja syvenee kirjallisuuden ansiosta. Lisäksi hengellisen elämän ylläpitämisessä kirjalla on aina ollut keskeinen merkitys, sanoo Kotimaan päätoimittaja Mari Teinilä.

Teinilän mukaan Kotimaan ei ole jatkossa tarkoitus ryhtyä kilpailemaan Kristilliset kustantajat ry:n järjestämän Vuoden kristillinen kirja -kilpailun kanssa.

– Mutta koska kilpailua ei tänä vuonna järjestetä, haluamme oman lukijakilpailun. Esillä on nyt kirjoja, joissa on vahva elämäkerrallinen ja katsomuksellinen ote. Lukijaäänestys on tapa herättää kiinnostusta paitsi ehdolla oleviin kirjoihin myös lukemiseen ylipäänsä.

Vuoden kirjaa voi äänestää seitsemän alla olevan ehdokkaan joukosta. Voittajaa voi ehdottaa myös listan ulkopuolelta. Ehdokkaat valitsi Kotimaan toimitus. Mukana on vuosina 2019 ja 2020 ilmestyneitä kirjoja, joista useimmat on esitelty Kotimaassa.

Äänestysaikaa on perjantaihin 30.10.2020. Äänestää voit sähköpostitse osoitteeseen: vuodenkirja@kotimaa.fi tai postitse osoitteeseen: Kotimaa, vuoden kirja, PL 279, 00181, Helsinki.

Voittaja julkistetaan 6.11. Kotimaa24:ssä sekä Kotimaa-lehdessä. Kilpailuun osallistuvien kesken arvotaan seitsemän kirjapalkintoa.

***

Ehdokkaat Vuoden kirjaksi:

Anne Brunila & Johanna Venho: Kuka olisi uskonut. Muistikuvia. Tammi. ”Talouselämän vaikuttajanaisen yllättävät muistelmat, jossa hän kertoo myös paitsi elämänvaiheistaan myös buddhalaisesta elämänkatsomuksestaan ja bön-meditaatiosta.”

Antti Nylén: Kolme pyhää. Esseitä. Kirjapaja. ”Tunnustuksellisia ja oivaltavia esseitä pyhimyksistä ja heidän merkityksestään nykyajassa. Käsittelyssä erityisesti ensimmäinen marttyyri Stefanos, Franciscus Assisilainen ja Jeanne d’Arc.”

Kimmo Oksanen: Isän varjo. WSOY. ”Omintakeinen elämäkerrallinen isätilitys, jonka tarkoituksena on vapautua epäonnistumisen perinnön kehästä. Oksanen kirjoittaa paljon ja kriittisesti myös uskonnosta ja Jeesuksesta.”

Eero Huovinen: Äitiä ikävä. WSOY. ”Emerituspiispan yllättävä kuvaus varhain kuolleesta äidistään. Huovinen kirjoittaa persoonallisesti, tunnetta tihkuen ja samalla omaa teologista näkemystään viisaasti viljellen.”

Annina Holmberg ja Olli Löytty: Ina ja Tito: Kohtauksia Collianderien taiteilijaliitosta. Kirjapaja. ”Taitavasti rakennettu ja elävästi kirjoitettu, kohtauksittain etenevä kertomus kirjailijan ja kuvataiteilijan avioliitosta, Suomen lähihistoriasta sekä ortodoksisuudesta.”

Liisa Kosonen: Marja-Terttu Tolamo, taiteilija ja taistelija. Perussanoma. ”Mielenkiintoisesti kirjoitettu elämäkerta monille tuntemattomaksi jääneestä Raamattuopiston, viidennen herätysliikkeen ja suomalaisen lähetystyön vaikuttajasta, Israelin-ystävästä – ja omaperäisestä ihmisestä.”

Kalevi Virtanen: Vapaa pudotus armoon. Kirjapaja. ”Omaperäisellä tavalla kirjoitettu omaelämäkerta keskittyy henkilöhistorian asemesta käsittelemään minuuden etsimistä, hyvän ja oikean elämän hahmottamista sekä kristinuskon perimmäistä sanomaa. Työkaluina ovat oman ajattelun ohella kirjallisuus sekä kirkon ja maailman vaiheet.”

Voittajaksi voi ehdottaa myös muuta kirjaa, joka on vahvasti elämäkerrallinen ja elämänkatsomuksellinen.

Kuvaukset kirjoista ovat Kotimaan toimituksen raadin luonnehdintoja.

Lue myös:

Vuoden kristillinen kirja -kilpailua ei järjestetä tänä vuonna

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKirkon ylimmän talousjohtajan virkaan 11 hakijaa – katso nimet
Seuraava artikkeliPääkirjoitus: Kirkon viestintää ja Yleä voi kiittää alttiudesta kehittää radiokirkkoja

Ei näytettäviä viestejä