KUA ja perussuomalaiset etsivät keinoja somalinuorten kotouttamiseksi

KUA205

– Kaikkien täällä asuvien pitäisi puhaltaa yhteen hiileen, ettei olisi me ja te  -ajattelua, vetoaa perussuomalaisten helsinkiläinen kansanedustaja Tom Packalén. Komisariona työskennellyt Packalén haluaa poistaa epäluuloja ja peräänkuuluttaa dialogia ja yhteistyötä. Niiden avulla maahanmuuttajia koskevat ongelmat voitaisiin ratkaista. Siksi hän isännöi eduskunnan pikkuparlamentissa maanantaina kello 18 alkavaa paneelikeskustelua, jossa etsitään keinoja ehkäistä somalinuorten syrjäytymistä.

Eduskunnan kansalaisinfossa keskustelee poikkeuksellinen kokoonpano. Mukana ovat toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen Kirkon ulkomaanavusta, kansanedustaja Pekka Haavisto (vihr.), ylikomisario Veli Hukkanen Helsingin poliisista ja projektikoordinaattori Said Aden Työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Ajatus paneelikeskustelusta syntyi, kun joukko kunnallispoliitikkoja vieraili espoolaisen Abdullah Farahin kaupassa. Vierailun järjesti Kirkon ulkomaanapu. Kirkon Ulkomaanavussa on päätetty olla aktiivisesti yhteydessä perussuomalaisiin kansanedustajiin ja kuulla heidän huolenaiheitaan.

– Packalén on tutkinut radikalismia ja hän oli huolissaan katuväkivallasta, valottaa Pentikäinen paneelin taustaa. Pieni maahanmuuttajajoukon tekemä katuväkivalta lisää valtaväestössä ennakkoluuloja kaikkia maahanmuuttajia kohtaan.  Jos tämä maahanmuuttajataustaisten tekemä katuväkivalta saataisiin kitkettyä pois, voisivat asenteet maahanmuuttoa vastaan lieventyä.

Valtaväestö ei ole ainoa osapuoli, jolla on ennakkoluuloja:

– Maahanmuuttajilla on paljon ennakkoluuloja poliiseja ja heidän toimintaa kohtaan, perustellusti tai perusteetta. Monilla on kokemus, etteivät poliisit toimi oikeudenmukaisesti heitä kohtaan, Pentikäinen kertoo.

Kauppavierailulla oivallettiin, että poliisiviranomaisten ja maahanmuuttajien olisi tehtävä yhteistyötä pysyvämmin ja ideoitiin maahanmuuttajataustaisten poliisien kouluttamista, jotka voisivat luoda parempaa keskusteluyhteyttä.

– Packalén on tuonut poliisiviranomaiset mukaan keskusteluun ja sitä on kaivattu, iloitsee Pentikäinen ja kiittää Packalénia hänen konkreettisesta ja tavoitteellisesta otteestaan.

Paneelikeskustelu on vasta alkua pysyvämmälle yhteistyölle maahanmuuttajayhteisön ja poliisiviranomaisten välille, vakuuttavat sekä Pentikäinen että Packalén.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeli”Rosoisuus olisi voinut säväyttää”
Seuraava artikkeliSalaliittoteoriat naurattavat Vatikaanin viestintäjohtajaa

Ei näytettäviä viestejä