Legopyhäkoulussa rakennetaan yhdessä

Turun Maarian seurakunnan toimintaan kuului jo aiemmin legopyhäkoulu. Pyhäkoulu kuitenkin loppui, kun legot piti palauttaa takaisin perheelle, joka oli lainannut ne seurakunnan käyttöön.

Seurakuntalaisilta tuli kyselyitä legopyhäkoulun aloittamisesta uudelleen, ja siksi se pyritään aloittamaan taas ensi vuoden alussa.

Arki-iltaisin pidettävään legopyhäkouluun voivat pienemmät lapset tulla vanhempien kanssa ja isommat yksin. Sopivana ryhmäkokona perhe- ja pyhäkoulusihteeri Anne Saarni pitää kymmentä lasta.

– Legopyhäkoulussa kristillistä uskoa viedään eteenpäin leikin avulla, Saarni kertoo.

Kaikki alkoi, kun rippikouluryhmä hyödynsi legoja

Saarnin mukaan legopyhäkoulun idea syntyi, kun Maarian seurakunnan yksi rippikouluryhmä kokeili, miten rippikoululaiset toimivat legojen kanssa. Hyvän kokemuksen pohjalta päätettiin hyödyntää legoja pienempien lasten toiminnassa.

Legopyhäkoulussa legoista tehdään yhdessä alttaripöydän kuva Raamatun kertomuksen pohjalta. Tämän jälkeen rakennetaan vapaasti legoja ja lopuksi pohditaan alttarin ääressä, miten Raamatun kertomusta voidaan liittää arkeen.

Legopyhäkoulu vaatii välillä lapselta pitkää pinnaa, koska kaikkea ei ole aina ihan helppo toteuttaa.

– Kun luovuus pääsee valloilleen, rakentavat varsinkin vanhemmat lapset todella hienoja juttuja, Saarni kertoo.

Ehdotus nyt käynnissä olevasta legokeräyksestä tuli seurakuntaneuvostosta. Legoja on tullut lahjoituksena, mutta niitä tarvitaan vielä lisää, jotta rakennettavaa olisi riittävästi. Pienimmille lapsille kerätään dubloja ja isommille pikkulegoja.

Sukkaset-ryhmä neuloo hypistelymuhveja dementikoille

Vuosi sitten aloittaneella Sukkaset-käsityöryhmällä on käynnissä monia hankkeita Maarian seurakunnan alueella. Ryhmä teki aluksi villasukkia diakonian asiakkaille.

– Nyt olemme tehneet hypistelymuhveja palvelutalojen dementiaosastoille, diakonissa Ulla Valtonen kertoo.

Villalangasta tehtyjen hypistelymuhvien sisälle ommellaan nappeja ja muuta hypisteltävää. Ryhmä aikoo tehdä jatkossa myös villasukkia diakoniatyöhön, kastelapsille sekä seurakunnan satavuotiaille.

Valtonen iloitsee, että villavaatteita arvostetaan ja seurakuntien käsityöryhmät kiinnostavat taas ihmisiä.

Sukkaset-ryhmä tarvitsee lisää lankoja saadakseen hankkeet toteutettua. Tähän asti lankaostoksiin on käytetty seurakunnan varoja ja kerholaiset ovat ostaneet lankoja itse. Nyt seurakunnassa toivotaan, että lankakeräys toisi lisää materiaaleja käytettäväksi.

Lankoja Sukkaset-ryhmää varten voi tuoda arkisin kello 9-11 Raunistulan diakoniatoimistoon ja tiistaisin kello 11.30-14 Hepokullan seurakuntatalolle joulukuun puoliväliin saakka sekä loppiaisen jälkeen koko kevään. Mikäli haluat lahjoittaa seurakunnalle ehjiä legoja, ole yhteydessä tekstiviestillä tai sähköpostilla suoraan Anne Saarniin, puh. 040-3417156 tai anne.saarni@evl.fi..

Kuvat: Saara Paatero. Kuvia voi selata valkoisista nuolista:

Seurakunnan kerholaiset ovat tehneet alttarille legoista maatilan.

Pyhäkoulusihteeri Anne Saarni kaipaa lisää legoja. Kuva on otettu Maarian vanhassa pappilassa Turussa.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKirja-arvio ja kirjailijahaastattelu: Pyhät tilat on komea ekumeeninen kuvateos
Seuraava artikkeliMaailman raamatunkäännökset löytyvät verkosta

Ei näytettäviä viestejä