Tänään vietettävän maailman rukouspäivän ovat tänä vuonna valmistelleet chileläiset naiset. He kysyvät: Kuinka monta leipää teillä on ja viittaavat leipään jakamisen ja yhteisen vastuun symbolina. Chileläiset naiset kertovat muun muassa ”kaivosmiehen leivästä” jota naiset paistavat kylien yhteisissä uuneissa edelleen, vaikka kaivokset on jo suljettu.
Maailman rukouspäivää eli Naisten kansainvälistä rukouspäivää vietetään vuosittain maaliskuun ensimmäisenä perjantaina. Päivän taustalla on ekumeeninen, Amerikassa 1800 -luvulla alkunsa saanut rukousliike. Se painottaa naisten yhteistä vastuuta maailmasta ja korostaa rukouksen ja toiminnan yhteen kuuluvutta. Liikkeen mukaan todellinen rukous merkitsee muutosta.
– On ollut hieno kokemus olla osana maailmanlaajaa yhteistä rukousta, sanoo toimittaja Anne Lagerstedt NNKY -liitosta. Lisäksi rukouspäivää varten koottu aineisto antaa joka vuosi paljon uutta tietoa kyseisen maan elämästä ja naisista.
Maailman rukouspäivää vietetään nykyisin 170 eri maassa. Suomessa sen vietto vakiintui 1960 -luvulla ja sitä koordinoi NNKY.
Ilmoita asiavirheestä