Sherpan Pauli Waroma toivoo seurakuntavaaliin sähköistä äänestystä. Hänen näkökulmastaan kirkon pitäisi kertoa jatkuvasti hyvistä töistään. Tällöin kampanjassakin voisi keskittyä vain vaalipäivämäärän tiedottamiseen.
Projektijohtaja Pauli Waroman tunnelmat ovat ”positiivisen ristiriitaisia” seurakuntavaalikampanjan jälkeen. Kampanja onnistui tavoitteissaan, se oli positiivinen, valtuustoihin meni enemmän nuoria ja äänestysprosentti nousi.
– Viimeistään homokohun aikana nälkä rupesi kasvamaan. Omat tavoitteet äänestysprosentille nousivat yli 20:een, eikä vähiten siksi, että kirkkohallituksen seurakuntavaalien projektisihteeri Kari Kanala olisi tällöin tatuoinut kirkkohallituksen logon ihoonsa. Mutta jos tästä pääsee yli, ei voi kuin katsoa asiaa positiivisin mielin.
Sherpa valittiin aikanaan 13 mainostoimiston joukosta kampanjan tekijäksi.
”Joo, tiedotteita varmaan lähtee”
Waroma on toimiessaan kirkon kanssa havainnut, miten paljon kirkko tekee hyvää työtä. Hän hämmästelee, miksi kirkko ei kerro tästä jatkuvan markkinoinnin keinoin. Waroma uskoo, että niin sanotun homokohun aikana kirkosta olisi eronnut paljon vähemmän ihmisiä, jos he olisivat tietoisia kirkon tekemästä työstä.
– Joo, tiedotteita kirkosta varmaan lähtee, mutta asioita pitäisi viedä markkinoinnin keinoin eteenpäin. Pitäisi keksiä omat keinot viestiä. Kerran neljässä vuodessa seurakuntavaalien aikaan ei pystytä millään kertomaan kaikkea. Jos markkinointia olisi, seurakuntavaalikampanjakin voisi keskittyä siihen, minä päivänä vaalit ovat. Ei tarvitsisi yrittää kertoa, mistä koko kirkossa on kyse.
Kun Waroma on puhunut tutuilleen ehdokkaista ja äänestämistä, hän on havainnut, että kirkkoon ja äänestämiseen liittyy aivan liian monta kysymysmerkkiä.
– Ei näistä pysty yhdellä mainoksella kertomaan.
– Lisäksi pitäisi olla paljon selvempää esimerkiksi, miten asettua ehdokkaaksi, kehen ottaa yhteyttä, miten seurakunta tukee ehdokkaaksi asettamista ja niin edelleen.
Waroma heittää kirkolle pallon ja toivoo, että tulevissa seurakuntavaaleissa on mahdollisuus äänestää netissä.
– Nettiäänestys nostaisi äänestysprosenttia. Tekniset mahdollisuudet ovat olemassa. Miksei vaikuttamista voi tehdä helpoksi?
(Kuva: Antti Siukonen)
Ilmoita asiavirheestä