”Miksi kisapappimandaatti on aina Helsingin hiippakunnan papilla?” – Kolme faktaa kisapapeista

Torstaina 11.8. Kotimaa-lehden mielipidepalstalla pohdittiin kisapapin työtä. Kisapappeudessa askarrutti muun muassa se, mikä on kisapapin tehtävä.

”Ylen klo 20.30 uutisissa 3.8. Suomen kisapappi ilmoitti tehtäväkseen ’olla kaunis’. Hyvä tavoite tietysti sekin, mutta onko se riittävä?”

Kyseisessä Ylen haastattelussa toimittaja kysyy vastausta kysymykseen ”mitkä fiilikset tänään” ensin Olympiakomitean kisayksikön johtajalta Leena Paavolaiselta ja sitten vierekkäin istuvilta kilpapurjehtija Tuuli Petäjä-Siréniltä ja kisapappi Leena Huoviselta.

– Tässä vähän Leenan kanssa hengaillaan, Petäjä-Sirén sanoo toimittajalle.

– Näytetään kauniilta, toteaa vieressä istuva Huovinen. – Niin ja hengaillaan ja katsotaan talon kuvia, hän jatkaa.

Edellisviikon Kotimaa-lehdessä 4.8. Huovinen kertoo, mikä hänen mielestään on kisapapin tärkein tehtävä olympiajoukkueessa.

– Tarjota levollinen suorituksista vapaa alue koko joukkueelle, olla kuuntelijana ja vierellä kulkijana. Olen siellä palvelemassa ja osallistun moniin käytännön tehtäviin, koska meitä on siellä rajallinen määrä.

Lisäksi viime viikolla ilmestyneen Kotimaan mielipidepalstalla pohdittiin, kuka kustantaa kisapapin matkan ja miksi kisapappimandaatti on aina Helsingin hiippakunnan papilla.

Paras vastaaja kysymykseen on Kirkkohallituksen asiantuntija Mikko Mäkelä. Hän vastaan muun muassa kirkon liikunta- ja urheiluyhteistyöstä eli myös Huovisen työstä.

Huovisen palkan ja kulut maksaa Kirkkohallitus, Mäkelä kertoo puhelimitse Kotimaalle.

Kisapapin työ on määräaikainen, ja sopimus kestää tällä hetkellä neljä vuotta. Kisapappeus työllistää enintään 10 viikon verran vuodessa, hän sanoo.

– Työ liittyy kirkon strategiaan eli siihen, että ollaan siellä missä ihmisetkin ovat.

Mäkelä huomauttaa, että Huovista edelsi pitkään kisapappina Göran Hellberg, joka työskenteli muun muassa Turun seurakuntayhtymässä johtavana sairaalapappina.

Paralympialaisjoukkueella on oma kisapappinsa Olli-Pekka Silfverhuth, joka on Pirkkalan kirkkoherra.

Kuva: Liisa Huima

Lue myös:

Kisapappi Leena Huovinen: ”Urheilun pitää olla puhdasta”

Kisapappi Leena Huovinen palkittiin Urheilugaalassa

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliUusi yhdistys perustettu – Esikoislestadiolainen herätysliike jakautuu
Seuraava artikkeliUskoontulon tärkeys rippikoulussa jakaa kirkon työntekijöitä – muuten perusteista vallitsee laaja yk

Ei näytettäviä viestejä