Jukka Gustafsson (sd.) Kotimaa24:n kysymykseen järjestämässään toimittajatapaamisessa.
Opetusministeri Gustafsson selvitteli eduskunnassa keskiviikkona isolle joukolle toimittajia ajankohtaisia koulutukseen ja tieteisiin liittyviä toimia. Yksi näistä on viime hallituskaudella kaatunut perusopetuksen tuntijaon uudistaminen, johon haetaan jälleen ratkaisua. Jo työnsä käynnistäneen virkamiestyöryhmän puheenjohtajana toimii opetus- ja kulttuuriministeriön johtaja Eeva-Riitta Pirhonen. Tuntijaosta on määrä päättää jo ensi keväänä.
Kotimaa24:n tietojen mukaan edellinen hallitus olisi esittänyt uskonnonopetukselle vähennystä. Tuntijaon uudistus kuitenkin kaatui silloisen hallituksen ristiriitaisuuksiin. Nyt lähdetään ilmeisesti siitä, ettei uskonnonopetuksen tuntimäärään tule muutoksia.
– Tuskin uskontoon kajotaan, katsotaan mitä työryhmä saa aikaiseksi, ministeri vastasi Kotimaa24:n toimittajatapaamisessa esittämään kysymykseen uskonnonopetuksen mallista ja määrästä.
Myöhemmin hän tarkensi vielä Kotimaa24:lle olevansa tällä hetkellä siinä käsityksessä, ettei opetuksen määrään kajota.
– Sellainen käsitys minulla on.
Taito- ja taideaineet jylläävät
Viime hallituskaudella käytiin myös keskustelua siitä, pitäisikö etiikasta tehdä peruskoulujen oppiaine. Tällä olisi ollut vaikutuksensa myös uskonnonopetukseen. Kysymykseen etiikasta oppiaineena Gustafsson ei halunnut ottaa kantaa.
Hän kertoi toimittajille pitävänsä katsomusaineita tärkeinä.
Erityisesti hän painotti kuitenkin taito- ja taideaineiden opetuksen tärkeyttä. Niitä painotetaan hallitusohjelmassakin.
– Minä haluan, että niiden osuus lisääntyy ja ettei tuntijakotyöryhmän työn jälkeen tarvitse keskustella siitä, lisääntyykö niiden määrä vai ei.
Lue myös: Uskonnonopetus olisi saanut siipeensä
Ilmoita asiavirheestä