Mobiilikatekismuksessa luodaan omia tulkintoja

Itä-Suomen yliopiston monitieteellisen seurakunnalliset mobiiliteknologiat -hankkeen uusin innovaatio on mobiilikatekismus, sovellus, jonka käyttäjät luovat omia tulkintojaan katekismuksesta.

Työn käynnistyessä tarkoituksena oli työstää opetuskäyttöön sovellus, jossa on katekismuksen tekstejä. Nopeasti sovellus alkoi kuitenkin kehittyä sosiaalisen median suuntaan, kertoo sovellusta kehittänyt Tapani Toivonen.

– Sovelluksen käyttäjät voivat syöttää sinne sisältöä katekismuksesta tai muuta hengellistä materiaalia. Muut käyttäjät voivat sitten kommentoida tiettyä tekstiä tai sen kohtaa kirjoittamalla jotain tai lisäämällä kuvan tai videon, Tapani Toivonen kuvailee.

Käyttäjä voi esimerkiksi liittää johonkin tiettyyn käskyn kuvan, joka ilmaisee sitä, mitä käsky hänelle itselleen merkitsee. Omat kommentit tai tulkinnat voi joko jakaa muiden kanssa tai pitää vain itsellään. Näin syntyy jatkuvasti uusia tulkintoja teksteistä.

Sovellusta voi myös muokata erilaisiin kulttuureihin sopivaksi. Tapani Toivonen on syksyn aikana kolme kuukautta Tansaniassa kehittämässä sovellusta.

– Tansanian kirkkoyhteisöt kiinnostuivat sovelluksesta ja toivoivat, että siinä olisi jotain tansanialaiselle tai afrikkalaiselle kulttuurille tyypillistä, Toivonen sanoo.

Sovellusta voi käyttää vaikkapa ripareilla tai jumalanpalveluksissa.

Lue myös:

Mobiiliapua messuun: Suomalainen Jubiili-sovellus kiinnostaa Afrikassakin

Kuva: Matti Karppinen

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliPiispa: ”Mikään poliittinen suuntaus ei voi omia isänmaallisuutta”
Seuraava artikkeliKMN:n sivusto pureutuu ilmastonmuutokseen

Ei näytettäviä viestejä