Työpaikkapappien saamat viestit työpaikoilta kertovat, että työilmapiirissä on tapahtumassa hälyttäviä kielteisiä muutoksia, sanoi Espoon piispa Mikko Heikka työelämän muutoksia pohtineessa seminaarissa.
Kirkko ja työmarkkinajärjestöt (STTK, JHL, PAM ja EK) ovat pohtineet yhteisessä työryhmässä, millainen voisi olla työelämän hyvä muutos. Työryhmän työn tuloksia pohdittiin tänään järjestetyssä kutsuseminaarissa.
– Työpaikan ongelmat aiheuttavat erityisesti nuorille lapsiperheille paineita, jotka omalta osaltaan johtavat perheiden hajoamiseen, arvioi Heikka. Siksi on pohdittava sitä, miten muutos voisi olla sellainen, joka tekee työstä ilon lähteen ja tukee myös vanhemmuutta.
Asiaa pohtineen työryhmän mielestä hyvä muutos työelämässä tarkoittaa jokaisen työntekijän arvostamista, tasavertaisuutta ja sitä, että muutosprosessi on avoin. Muutosvastarinta olisi työryhmän mielestä nähtävä voimavarana, joka antaa aikaa prosessoida edessä olevaa muutosta kunnolla. Hyvä muutos vahvistaa yhteisöllisyyttä ja lieventää vastakkainasettelua, arvioi työryhmä.
Helsingin sanomien kustantaja ja päätoimittaja Mikael Pentikäinen nosti hyvän muutoksen tärkeimmäksi tekijäksi hyvän johtamisen. Se on Pentikäisen mukaan rohkeaa, avointa ja oikeudenmukaista. Hyvä johtaja sallii myös epäonnistumisen, sanoi Pentikäinen ja siteerasi virren sanoja: ”Jos luoksesi en pääse voittajana, saan tappioni tuoda sulle kuitenkin”.
Ilmoita asiavirheestä