Nimetön törkypalaute uskovaisilta vahvisti eropäätöstä

Viitamies-Pauliina-sdPauliina Viitamies (Sdp) oli yksi 6500 suomalaisesta, jotka erosivat kirkosta ”Räsäs-kohun” tuoksinnassa. Viitamies kertoi päätöksestään blogissaan ja on sen jälkeen saanut paljon rajuakin palautetta.

Osa palautteesta oli Viitamiehen mukaan positiivista, jossa ihmiset kertoivat olevansa samaa mieltä Viitamiehen kanssa, ja osa erimielisestäkin palautteesta oli asiallista.

– Ihmiset perustelivat järkevästi, miksi ovat kanssani eri mieltä. Mutta suurin osa oli todella voimakasta arvostelua selkeästi kristillisistä piireistä tulevilta henkilöiltä, Pauliina Viitamies kertoo Kotimaa24:lle.

Se, että suurin osa palautteesta oli nimettömänä lähetettyjä törkeyksiä, vahvisti osaltaan Viitamiehen eropäätöstä.

– Niin se ihmismieli vain toimii. Juuri siltä se tuntui, että tällaisessa porukassa en todellakaan halua olla mukana.

Pauliina Viitamies arvioi, että hänen julkinen roolinsa ja eropäätöksen saama huomio kirvoitti kansalaisia lähettämään palautetta.

– Osassa viesteissä ihmeteltiin, että miten kansanedustaja voi olla niin tyhmä, ettei ymmärrä Päivi Räsäsen olevan oikeassa, Viitamies sanoo.

Tavallisten kansalaisten ohella palautetta Pauliina Viitamies on saanut myös esimerkiksi Ilta-Sanomien päätoimittaja Ulla Appelsinilta, joka kirjoituksessaan arvosteli kansanedustajaa populismista. Viitamies ei ole vielä lukenut Appelsinin kirjoitusta, mutta painottaa, ettei eropäätöksessä ollut kyse populismista.

– En todellakaan tehnyt sitä siksi, että saisin pisteitä tai julkisuutta. Se ei ole minun toimintatapani, eikä tämä haukkuminen ole ollut kivaa, Viitamies sanoo.

Kirkon piiriin palaaminen tuntuu kaukaiselta ja edellyttäisi Pauliina Viitamiehen mukaan isoja muutoksia.

– Aika paljon pitäisi tapahtua. Ihmisten aliarvioiminen ja väheksyminen sillä, että ollaan hiljaa, pitäisi loppua.

Lue myös:

Mikkelin piispa kansanedustajan kirkosta eroamisesta: Erot ”tulevat iholle”

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliAntje Jackelén nettiäänestyksen suosikki Ruotsin arkkipiispaksi
Seuraava artikkeliVatikaani valloittaa somen – Aneita Twitterissä ja nuorten tekemä animaatio

Ei näytettäviä viestejä