Tuottavuutta ja innovaatioita pitäisi Suomessa saada aikaan, jotta talous alkaisi kasvaa. Yksi keino siihen on lisätä väkimäärää.
Sehän on yksi syy, miksi Ruotsi pärjää niin paljon Suomea paremmin: siellä väkimäärä kasvoi kymmenessä vuodessa noin miljoonalla.
Meillä sen sijaan kuollaan enemmän kuin synnytään. Väkimäärän kituliasta vuosittaista kasvua pitää yllä vain nettomaahanmuutto.
Synnytystalkoisiin suomalaisia on vaikea enää saada edes lestadiolaisalueilla – niilläkin syntyvyys on laskemaan päin. Sitäkin voi kysyä, onko syntyvyyden lisääminen ylikansoittuneella maapallolla ylipäätään järkevää.
NOPEAMPI TAPA lisätä väkeä on houkutella meille maahanmuuttajia ja kasvattaa heistä kunnon suomalaisia. Maahanmuuttajien jälkeläisiähän me suomalaiset olemme muutenkin. Siitä on hyvä jatkaa.
Mutta siinä missä viehättävät ja väestöltään liiaksi ikääntyneet italialaiskylät houkuttelevat uusia asukkaita rahalla ja ilmaisella, tosin kunnostettavalla rustiikkisella talolla, Suomessa ollaan kaikkea muuta kuin vastaanottavaisia.
Sen sijaan että päättäväisesti rakentaisimme toimivia kotoutumisen, kielen oppimisen, opiskelun ja työhön pääsyn polkuja niin pakolaisina, opiskelijoina kuin työsuhteen tai puolison perässä tänne muuttaville, koitamme saada heidät pois maasta niin pian kuin mahdollista.
Nyt hallitus haluaa jääräpäisesti niin työntekijäpuolen kuin työnantajapuolenkin vastustuksesta huolimatta heittää ulkomaalaiset työntekijät ulos maasta, jos nämä menettävät työpaikkansa eivätkä saa uutta kolmen kuukauden kuluessa. Kolme kuukautta on lyhyt aika työnhakuprosesseille ja toisaalta pitkä aika olla äärettömän huolissaan tulevaisuudestaan. Kotouttamisestakin leikataan.
Asennekysymyshän tämä lopulta on, etenkin perussuomalaisille. Asenteita on kuitenkin kyettävä tarkastelemaan tosiasioiden valossa: tarvitaan väkeä, eikä sitä synny.
Siispä laatimaan kasvatussuunnitelmaa ja positiivista markkinointia viihtyisästä ja vastaanottavaisesta Suomesta. Avuksi löytynee asiantuntijoita kaikista niistä seurakunnista, joissa maahanmuuttajia on avosylin otettu vastaan kokemaan suomalaista elämää.
Ilmoita asiavirheestä