Irja Askola siunaa ne.
Helsingin Raamattukoulua on pidetty viidenteen herätysliikkeeseen kuuluvana, sillä sen työntekijöitä siirtyi 1960-luvulla perustettuun Kansanlähetykseen. Kouluun on myös liitetty konservatiivisuuden leima.
Raamattukoulun toiminnanjohtaja Marja Heimala-Pelkonen on hieman vaivautunut leimoista, mutta myöntää, että esimerkiksi naispiispan kutsuminen juhlaan on herättänyt myös kriittisiä yhteydenottoja.
– Kun kutsumme piispan juhliimme, kutsumme Helsingin hiippakunnan piispan. Siunaukset tulevat Jumalalta oli piispa sitten nainen tai mies.
Heimala-Pelkonen korostaa, että Helsingin Raamattukoulu ei ole koskaan ottanut kantaa kirkollisiin kiistakysymyksiin.
– Meidän linjamme on, että pysymme erilaisten kiistojen ulkopuolella. Meidän opiskelijoissamme ja opettajissamme on eri tavoin ajattelevia ihmisiä.
– Jokainen saa vapaasti olla kirkollista kysymyksistä mitä mieltä haluaa. Jokainen opettajamme lähtee opetuksessaan omista lähtökohdistaan. Emme kuitenkaan ehdoin tahdoin pyydä opettajaksi henkilö, jonka raamattunäkemys on repivän kriittinen.
Heimala-Pelkonen sanoo, että Raamattukoulussa opiskellaan Raamattua tosissaan ja etsitään sieltä vastauksia elämän kysymyksiin.
– Raamattunäkemyksemme ehkä perinteinen, mutta emme ajattele olevamme yksin oikeassa. Emme sitoudu jyrkkään ajatteluun, jossa asioita ei voida arvioida monipuolisesti.
– Jumala puhuu Raamatussa, jota saa tulkita eri tavoin. Kuten koulun pitkäaikainen opettaja Seppo Kangas on sanonut, historia ei voi yllättää Jumalaa, mutta Jumala voi yllättää historian.
Helsingin Raamattukoulu on yksityinen, säätiöpohjainen koulu. Vuosittain sen toiminnan piirissä on säännöllisesti noin 350 ihmistä. Raamatun monimuoto-opetukseen osallistuu ja todistuksen saa vuosittain noin 30 Raamatusta kiinnostunutta.
Helsingin Raamattukoulun juhlajumalanpalvelus Temppeliaukion kirkossa 1.9.
Ilmoita asiavirheestä