Espoon piispanvaalin toiselle kierrokselle 172 äänellä päässyt jumalanpalveluselämän kouluttaja, teologian tohtori Juhani Holma sanoo olevansa huojentunut.
– Minulla on hyvä mieli käydystä vaalikierroksesta. Se oli tyylikäs, ja kanssaehdokkaat olivat hyviä. Minusta tunnelma meidän välillämme vain parani loppua kohden.
Holma sanoo toivovansa, että sama henki jatkuu toisellakin kierroksella. Hän arvelee onnistuneensa tuomaan ainakin osan itselleen tärkeinä pitämiään teemoja esiin jo ensimmäisen kierroksen aikana
– Toivon myös, että pääsemme puhumaan enemmän asioista, jotka liittyvät kirkon tulevaisuuteen. Nyt olimme ehkä kiinni juuri tämän hetken kysymyksissä.
Etukäteen kysymys sukupuolesta, eli pitäisikö piispana olla myös nainen, nousi esiin. Holma sanoo, että Helsingin viimevuotisen piispanvaalin jälkeen tämä oli ymmärrettävää.
– Ja toki kysymys sukupuolesta nousi esiin myös tämän Espoon vaalikampanjan aikana, mutta ei mielestäni mitenkään korostuneesti.
Piispanvaalin toiselle kierrokselle jatkoi Holman lisäksi Luterilaisen maailmanliiton apulaispääsihteeri Kaisamari Hintikka, joka sai alustavan tuloksen mukaan 338 ääntä. Savonlinnan seurakunnan kirkkoherra Sammeli Juntunen sai alustavan tuloksen mukaan 167 ääntä ja hävisi Holmalle vain viidellä äänellä. Neljäs ehdokas, johtava oppilaitospappi ja kisapappi Leena Huovinen sai 142 ääntä.
– Etumatkan kurominen kiinni on haasteellista. Näillä lukemilla mennään, mutta ollaan realistisia. Kävi toisella kierroksella miten kävi, niin kannatti lähteä. Tämä on ollut tähän mennessä avartava ja kasvattava matka, joka on poikinut paljon hyvää, Juhani Holma sanoo.
Kuva: Olli Seppälä
Lue myös:
Espoon piispanvaalin ensimmäisen kierroksen ääniharava Kaisamari Hintikka: Sukupuoli ei ratkaissut
Täpärästi piispanvaalin jatkosta pudonnut Sammeli Juntunen ei testamentannut ääniään tuoreeltaan
***
Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.
Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.