Järvenpäässä torstaina päättyneeseen Suomen kirkon lähetyskumppanuusneuvotteluun osallistui edustajia myös kirkoista, joiden kotimaat ovat juuri nyt maailman median huomion keskipisteessä.
Viime viikkoina Taiwanin pääkaupungissa Taipeissa opiskelijat ovat vallanneet parlamentin ja muita julkisen vallan rakennuksia. Levottomuuksien taustalla on Taiwanin hallituksen Kiinan kanssa tekemä sopimus, joka mahdollistaa palvelualojen yritysten toimimisen molemmissa maissa. Taiwanissa pelätään nyt, että jättimäiset kiinalaisyritykset jyräävät ja vahingoittavat Taiwanin taloutta.
– Opiskelijat ja muut protestoijat pitävät sopimusta huonona ja vaativat asiaan liittyvää parempaa lainsäädäntöä. Lisäksi he ovat sitä mieltä, että Taiwanin hallitus on salannut Kiinan kanssa tehtyyn sopimukseen liittyviä asioita, Taiwanin luterilaisen kirkon edustaja, pastori Chen Shu-Chenselma kommentoi Kotimaa24:lle.
Järvenpäässä olivat paikalla myös Kiinan protestanttista kirkkoa edustavan Kiinan kristillisen neuvoston edustajat. Kiinan hallitus pitää Taiwania eli Kiinan tasavaltaa yhtenä Kiinan maakuntana.
Inkerin kirkon piispa Aarre Kuukauppi puolestaan kertoi lähetyskumppanuusneuvottelun tiedotustilaisuudessa torstaina yllättyneensä siitä, että nelipäiväisen konferenssin aikana kukaan ei ollut tullut kysymään hänen mielipidettään Krimin tilanteesta.
Venäjän asevoimat ottivat maaliskuussa haltuunsa Ukrainalta Krimin.
Tiedotustilaisuudessa Kuukaupin mielipidettä lopuksi kysyttiin, mutta hän ei sitä kertonut.
Kuvassa taiwanilainen pastori Chen Shu-Chenselma.
Kuva: Jussi Rytkönen
Ilmoita asiavirheestä