Räsäsen palkitsemisesta syntyi kohu

Suomen Ekumeenisen Neuvoston (SEN) pääsihteeri Heikki Huttunen katsoo, ettei Päivi Räsäsen saama mediapalkinto palvele kristittyjen yhteyttä. Hän uskoo, että SENissä käydään keskustelu, voidaanko palkinnon taustavoimissa olla enää tämän jälkeen mukana.

Suomen ekumeenisen neuvoston pääsihteri isä Heikki Huttunen sai kuulla Vuoden kristillinen mediateko -palkinnon menneen Kristillisdemokraattien puheenjohtajalle Päivi Räsäselle myöhään eilisiltana. Huttunen korostaa, että vaikka myös SEN vaikuttaa palkinnon taustalla, varsinaisen valinnan tekee vuosittain tehtävään nimetty asiantuntija itsenäisesti. Huttusen mukaan SEN ei missään vaiheessa ole käsitellyt valintaa.

Itse ortodoksista kirkkoa edustava Huttunen myöntää päätöksen tulleen yllätyksenä ja hän sanoo tajuavansa, kuinka kipeä asia luterilaiselle kirkolle viimesyksyiseen eroaaltoon johtanut Ajankohtaisen Kakkosen Homoillan synnyttämä kohu on ollut.

Mitä ajattelet Päivi Räsäsen valinnasta palkittavaksi?

– Valinta poikkeaa aiemmasta logiikasta. Henkilökohtaisesti ajattelen, että päätös ei palvele Suomen Ekumeenisen Neuvoston tehtävää, se ei palvele kristittyjen yhteyttä. Valinta jakaa ekumeenisesti mielipiteitä. Toisaalta ekumenian kannalta on tärkeää edistää toisten erilaisuutta sietävää keskusteluilmapiiriä, Huttunen pohtii.

Seisooko SEN päätöksen takana?

– Seisomme periaatteellisesti palkinnon takana. Sen voin sanoa, että tämä tulee herättämään keskustelua SENin piirissä siitä, jatkammeko palkinnon taustavoimissa.

Uskotko, että palkinnolla olisi esimerkiksi SENin varapuheenjohtajan, Tampereen piispa Matti Revon lämmin kannatus?

– Sitä täytyy kysyä Matti Revolta itseltään.

Vuoden kristillisen mediateko –palkinnon jakaa Kristillinen Medialiitto. Palkinnon takana ovat myös SEN, Sana-lehti ja eCredo Oy. Suomen ekumeeninen neuvosto on kristillisten kirkkojen ja kristillisten yhteisöjen jäsen elin ja sillä on 11 jäsenkirkkoa, muun muassa Suomen luterilainen kirkko. SENin hallituksen puheenjohtaja on katolisen kirkon piispa Teemu Sippo. Edellinen puheenjohtaja oli emeritusarkkipiispa Jukka Paarma.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliRäsänen: Liberaalit saavat puhua – konservatiivit eivät
Seuraava artikkeliVenäjän ortodoksit rakentavat kirkon Strassbourgiin

Ei näytettäviä viestejä