Ruotsinkielisen herätysliikeväen yhteistapaaminen Kyrkhelg kokosi viime viikonvaihteessa Kokkolaan lähes 2 000 kävijää, tapahtuma kertoo tiedotteessaan.
Kymmenettä kertaa järjestetyn tapahtuman teemana oli tänä vuonna Jumalan voima pelastukseksi. Tiedotteen mukaan raamattuopetuksissa käsiteltiin reformaation keskeisiä ajatuksia, kuten armon merkitystä. Eräänä pohdintana oli se, että armoa ei voi ymmärtää, ellei ymmärrä synnin vakavuutta. Raamattua opettivat Norjan luterilaisen lähetysliiton viestintäjohtaja Espen Ottosen, Luodon seurakunnan kirkkoherra Max-Olav Lassila ja Uusi Tie -lehden päätoimittaja Leif Nummela.
Lauantaina ohjelmassa oli myös 14 seminaaria ajankohtaisista aiheista. Eutanasiaa käsittelevässä seminaarissa puhui kansanedustaja, lääkäri Päivi Räsänen (kd.).
Kun ihminen sairastaa ja kuolema lähestyy, hänen elämänhalunsa on usein paljon suurempi kuin silloin kun hän on vielä terve, Räsänen totesi tiedotteessa.
– Eutanasiakeskusteluun liittyy kaksi yhteiskunnallista ilmiötä: toisaalta pelko ja epäilys, pystyykö terveydenhoitojärjestelmämme tarjoamaan kuoleville potilaille inhimillisen, yksilöllisen ja arvokkaan hoidon; toisaalta ihmiskäsityksen muuttuminen.
Eutanasian laillistamisen asemesta tulee panostaa saattohoitoon, Räsänen korosti.
– Hyvä saattohoito huomioi ihmisen kokonaisuutena, niin hänen fyysiset, psyykkiset, sosiaaliset kuin hengelliset tarpeensa.
Tapahtuman toinen ulkomainen vieras, ruotsalaissyntyinen Latvian kirkon piispa Hans Jönsson kertoi Latvian kirkon haasteista, tiedotteessa kerrotaan. Jönssonin mukaan neuvostoajan sorron ja vainon jälkeen kirkko toimi pitkää ulkomaisen avun varassa. Nyt se pyrkii omille jaloilleen ja tavoittelee taloudellista riippumattomuutta, mutta säilyttää kernaasti ulkomaisten kristittyjen hengellisen tuen. Itseluottamuksen kasvaessa kirkko kyselee, mitä annettavaa sillä olisi muille kirkoille. Kirkko suunnittelee myös lähetystyön aloittamista.
Kyrkhelg-tapahtumaa isännöi Kokkolan ruotsalainen seurakunta. Mukana järjestelyissä oli huomattava määrä vapaaehtoisia.
Järjestäjäkunnassa ovat mukana lestadiolaiset, evankeliset ja Kyrkans Ungdom sekä lukuisat järjestöt, kuten Luthersk Inremission, Oasrörelsen, Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys (OPKO), Suomen teologinen instituutti ja Marttyyrikirkon ystävät.
Kuva: Aune-Inkeri Björkström / Kokkolan seurakuntayhtymä. Kävijöitä Kyrkhelgissä Kokkolassa.
Ilmoita asiavirheestä