– Kyllä tämä tilaisuus kannattaa käyttää hyväksi, upeeta ruokaa. On tällä taloudellistakin merkitystä, mutta olemme myös tutustuneet ihmisiin. Ei tarvitse tuota karvanaamaa aina katsella, sanoo miehensä kanssa syömään tullut Ulla Enberg (kuvassa).
Päivän ruoka-annos, kalaa purjokastikkeessa, maistuu syöjille. Lämpimän ruuan lisäksi tarjolla on leipää ja jälkiruoka.
Tikkurilan seurakunnan diakoniaruokailu kerää viikottain noin 80 ruokailijaa. Seurakunnan kustantama ateria valmistuu vapaaehtoisvoimin.
– Vapaaehtoisia ja työkuntoutujia on mukana 15 ihmistä joka kerta. Ruokalistat suunnitellaan vapaaehtoisten kanssa kauden aluksi. Joka ruualle on proteiinia, eli ei ole pelkkiä puurokertoja, sanoo vapaaehtoistyön koordinaattori Hanna Nikama.
Vantaan seurakuntayhtymän päätös rahoittaa diakoniaruokailuja tarjoaa muutakin kuin vatsantäytettä.
– Kun tavallisessa diakoniatyössä tavataan työntekijän kanssa kahden kesken työhuoneessa, tarjoaa ruokailu yhteisön. Se on aivan eri asia kuin pelkkä rahan jakaminen, sanoo diakoni Päivi Mäkinen.
Vapaaehtoisille työn merkitys on yhteisöllinen.
– Kun jäin eläkkeelle, ilmoittauduin kaikkeen mahdolliseen vapaaehtoistyöhön. Se korvaa toiminnan puutetta, kun työt loppuivat. Tämä on mielekästä touhua, kiva porukka ja tapaan ihmisiä. Työstä tulee olo, että olen tarpeellinen, sanoo vapaaehtoistyöntekijä Terttu Kivi.
Kesän aikana Tikkurilan diakoniaruokailu lomailee. Vantaan helluntaiseurakuntassa Minttukirkolla on ruokailu kerran kuussa myös kesän aikana.
Ilmoita asiavirheestä