Oikeustieteen kandidaatti Henri Pelkonen aloitti työnsä Sininauhasäätiön toimitusjohtajana viime viikolla, säätiö kertoo tiedotteessaan. Tätä ennen Pelkonen työskenteli Sininauhaliiton talous- ja hallintojohtajana. Hän on myös toiminut muun muassa Sininauha-konsernin lakimiehen tehtävissä ja vero- ja liikejuridiikan konsultointitehtävissä KPMG Oy:llä yhdeksän vuoden ajan.
Pelkonen kertoo, että hänen kiinnostuksensa työskennellä Sininauhaliitossa ja -säätiössä on syntynyt omakohtaisten kokemusten kautta.
– Perhepiirissäni on ollut vaikea alkoholiongelma. Koen tärkeäksi Sininauhasäätiön ja sen omistaman Sininauha Oy:n tekemän työn kodin ja tuen tarjoamisessa asunnottomille ja päihde- ja mielenterveysongelmista kärsiville ihmisille. Myös työllistämistä ja maahanmuuttoa koskevat palvelut ovat tärkeitä, Pelkonen sanoo tiedotteessa.
Sininauhasäätiön käytännön työssä ja ihmisten kohtaamisissa näkyy Pelkosen mukaan lähimmäisenrakkaus.
– Teemme töitä vaikeaan asemaan joutuneiden ihmisten kanssa ymmärtäen samalla sen, että kuka tahansa meistä voisi olla samanlaisessa asemassa.
Pelkosen mielestä nyt on aika arvioida, miten tulevat sote-ratkaisut vaikuttavat näihin palveluihin, ja varmistaa se, että kokonaisuus toimii sote-uudistuksen jälkeenkin.
– Se on jo selvää, että uusien yhteistyökuvioiden rakentaminen on ensiarvoisen tärkeää. Helpointa sitä on varmasti tehdä saman aatepohjan omaavien Sininauha-yhteisöön kuuluvien tahojen kanssa.
Sininauhasäätiö on Sininauhaliiton jäsenyhteisö muiden jäsenyhteisöjen joukossa. Sininauhasäätiön ja Sininauhaliiton muodostama konserni purettiin vuonna 2016. Ennen Henri Pelkosta Sininauhasäätiön vs. toimitusjohtajana työskenteli Sininauhaliiton toiminnanjohtaja Teemu Tiensuu. Sininauhasäätiön toimitusjohtajana työskenteli vuoden 2016 loppupuolelle Aarne Kiviniemi, joka työskentelee nyt konsultointitehtävissä yritysmaailmassa.
Sininauhasäätiö tarjoaa palveluiden ulkopuolelle joutuneelle kodin ja tuen sekä puolustaa hänen oikeuksiaan ja ihmisarvoaan. Säätiön tehtävänä on myös ehkäistä palveluiden ulkopuolelle syrjäytymistä. Sininauhasäätiössä työskentelee noin 30 työntekijää.
Kuva: Sininauhasäätiö
Ilmoita asiavirheestä