Rinaldo Piazzoni liittyi yhteisöön vuosi sen perustamisen jälkeen.
– Olin 18-vuotias, vuosi oli 1969, kun tapasin Andrea Riccardin, yhden St’Edigion perustajista. Meillä oli tarve muuttaa maailma, niin kuin 60-luvun ilmapiiriin kuului, sanoo Piazzoni.
– Siihen aikaan Rooman ympärillä oli tuhansittain ihmisiä, jotka olivat tulleet tuloksetta etsimään töitä Roomassa. He joutuivat elämään itse rakentamissaan hökkelikylissä kaupungin laitamilla. Me luimme evankeliumeja ja mietimme, miten toteuttaa kristillisyyttä siinä ajassa. Ryhdyimme tekemään töitä näiden perheiden lasten parissa.
60-luvun loppupuolella Trasteveressä, Roomassa kokoontunut yhteisö on kasvanut 73 maassa toimivaksi, paavin hyväksymäksi katolisen kirkon maallikkoliikkeeksi. Vapaaehtoista työtä korostavassa liikkeessä on mukana noin 60 000 ihmistä.
– Uskomme, että on tärkeää tehdä jotain ilmaiseksi. Vaikka tekisi vain muutaman tunnin, se on se, mitä kristityn kuuluu tehdä, sanoo Piazzoni.
St’Egidion yhteisö tekee vapaaehtoista työtä niin rauhan välittämisessä maailmalla, kuin monipuolista työtä Rooman asunnottomien, syrjäytyneiden ja siirtolaisten parissa.
– Köyhät eivät ole sosiaalinen ongelma, vaan he ovat ystäviämme. Näemme Jeesuksen kasvot köyhissä ihmisissä. Ei kristillisyys ole sitä, että sanoo suureen ääneen Jumala, Jumala, vaan se tiivistyy kertomukseen laupiaasta samarialaisesta, sanoo Piazzoni.
– Ennen töihin menoa käyn vapaaehtoishommissa kuutena päivänä viikossa. Kaikki tekevät halunsa ja kykynsä mukaan, mitään määrää ei ole sanottu. Olen ollut 45 vuotta mukana. Yhteisö on elämäni, en voisi kuvitella elämääni ilman sitä.
Ilmoita asiavirheestä