Tarvitaanko Suomi-rockiin tai treenaamiseen Raamattu?

Ruotsalaisen ex-nyrkkeilijän Paolo Roberton kirja Treeniraamattu kertoo, kuinka kokematonkin kuntoilija voi kirjan ohjeita noudattamalla päästä huippukuntoon.

Suomirockin raamattu on Ari Leskelän kirjoittama läpileikkaus suomalaisen rock-musiikin historiaan. Kirjaan on tallennettu 100 merkittävää kappaletta ja yhtyettä.

Verkkosivusto Techcrunch.com on teknologian raamattu. Sivustolla kerrotaan ajankohtaisia uutisia it-alasta ja sen yrityksistä.

Riku Rantalan, Tuomas Milonoffin ja Ari Lähdemäen kirjaa Madventures – Kansainvälisen Seikkailijan Opas on kutsuttu reissuraamatuksi. Opas on suunnattu matkailijoille, jotka haluavat tutustua pakettimatkojen ulkopuoliseen maailmaan.

Ranskalaisen ekonomistin Thomas Pikettyn teos Pääoma 21. vuosisadalla on nostettu vuosituhannen tärkeimmäksi taloustieteen julkaisuksi. Kirjassaan Piketty vaatii globaalia progressiivista verotusta tuloerojen kasvun hillitsemiseksi. Teoksesta on myös käytetty nimitystä taloustieteen raamattu.

Vihreä Raamattu on Pekka Jauhon kirjoittama artikkeli, jossa pohditaan Worldwatch-instituutin teosta Maailman tila. Artikkelissa pohditaan muun muassa väestönkasvun elintarvike- ja energiantuotannolle asettamia haasteita sekä sotaisten konfliktien uhkaa.

Englantilaisten Fergus Hendersonin ja Justin Piers Gellatlyn kirjaa The Complete Nose to Tail (suomeksi Kärsästä saparoon) on kutsuttu kokin raamatuksi. Kirjassa kerrotaan, kuinka hyljeksityistä ruhonosista saa loihdittua gourmet-ruokaa.

Kuva: Markus Mäki

Ilmoita asiavirheestä

Edellinen artikkeliA-studiossa keskustellaan huomenna etsivästä vammaistyöstä
Seuraava artikkeliVapaaehtoiset: Uhka vai mahdollisuus?

Ei näytettäviä viestejä