Turun viimeviikkoisen puukotuksen pääepäiltynä vangittu marokkolainen nuori mies opiskeli aiemmin tänä vuonna kesäkurssilla suomen kieltä Turun kristillisessä opistossa.
Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle.
Opiston rehtorin Tapani Rantalan mukaan miehen käyttäytyminen ei antanut tuolloin mitään viitteitä mistään poikkeavasta.
– Hän oli kurssilla, mutta jätti useimmat tunnit käymättä ja osallistui opetukseen aika vähän. Hän ei saanut myöskään kurssitodistusta, Rantala kertoo.
Myös toinen Turun iskusta vangittu henkilö opiskeli opistolla, mutta hänenkään käytöksessään ei Rantalan mukaan ollut mitään erikoista.
– Hänkään ei antanut mitään aihetta ajatella mitään erikoista. Hän opiskeli kuitenkin ahkerammin ja sai kurssitodistuksen, Rantala toteaa.
Turun iskujen jälkeen opistossa on Rantalan mukaan oltu samalla tavalla järkyttyneitä kuin muualla Turussa ja koko Suomessa.
Koska asia tulee nyt tekijän nimen paljastuttua lähelle Turun opistoa, turvallisuuteen liittyvät kysymykset nousevat Rantalan mukaan alleviivatusti työntekijöiden ja opiskelijoiden mieleen.
Aiheuttaako kaikki tapahtunut nyt jotakin muutoksia opiston käytännöissä?
– Turun kristillinen opisto on aina ollut hyvin rauhallinen ja ystävyyttä rakentava opiskelupaikka. Opiskelijat ja henkilökunta viihtyvät opistolla hyvin ja me jatkamme tätä hyvää työtä. Mutta tämä nyt tapahtunut muistuttaa meitä myös siitä, että meidän on oltava valppaina ja seurattava tavallistakin paremmin, miten opiskelijat voivat ja mitä puheenaiheita talossa on ja keitä opistossamme liikkuu. Opiskeluhuolto tekee osaltaan tärkeää työtä. Tämä tarkoittaa kuraattorin, psykologin, opistopapin ja terveydenhoitajan palveluita, Tapani Rantala kertoo.
Turun kristillinen opisto on yksi monista kansanopistoista, jotka ovat jo useiden vuosien ajan tarjonneet myös maahanmuuttajille ja ulkomaalaisille räätälöityjä erilaisia koulutuspalveluita.
Ilmoita asiavirheestä