Ulkomaanapu ja sisäministeriö yhteistyöhön radikalisaation ehkäisemiseksi

Suomen sisäministeriö ja Kirkon Ulkomaanavun yhteydessä toimiva Uskonnollisten ja perinteisten johtajien rauhanvälitysverkosto ryhtyvät yhdessä etsimään toimintatapoja väkivaltaisen radikalisaation ennaltaehkäisemiseksi Suomessa.

Yhteistyön keskeinen tavoite on viranomaisten ja paikallisten yhteisöjen välisen vuoropuhelun, yhteistyön ja luottamuksen lisääminen. Uskonnollisilla johtajilla on merkittävä rooli väkivaltaisen radikalisaation ennaltaehkäisemiseen liittyvien ratkaisumallien suunnittelussa.

– Väkivaltaisen radikalisaation leviäminen osoittaa, että Ulkomaanavun kaltainen toimija ei voi keskittyä ainoastaan toimintaan konfliktimaissa, vaan meidän on oltava mukana työssä myös Suomessa, toteaa rauhanvälitysverkoston sihteeristön päällikkö Aaro Rytkönen.

Ensivaiheessa uskonnollisten ja perinteisten johtajien rauhanvälitysverkoston konsultti Yakub Muhamud on ollut yhteydessä uskonnollisiin yhteisöihin ja kartoittanut niiden näkemyksiä, tarpeita ja kiinnostusta yhteistyöhön.

Kirkon Ulkomaanavulla on kokemusta uskonnollisten johtajien ja yhteisöjen tukemisesta sekä yhteisöjen ja viranomaisten välisen yhteistyön vahvistamisesta useissa maissa. Ulkomaanapu toimii lisäksi YK:n yhteydessä toimivan kansainvälisen Uskonnollisten ja perinteisten johtajien rauhanvälitysverkoston sihteeristönä.

Hyväksytyksi tulemisen kokemus on ensimmäinen edellytys yhteiskuntaan sopeutumiselle, Yakub Muhamud sanoo Kotimaa-lehdessä.

– Ei kukaan sodi omaa maataan vastaan. Jos kokee Suomen omaksi maakseen, ei sille tee pahaa.

Lue 9.4.2015 ilmestyneestä Kotimaasta Yakub Muhamudin ajatuksia radikalisaation estämisestä.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliSuurimman vaalipiirin ehdokkaat erottaisivat kirkon ja valtion
Seuraava artikkeliRuotsin kirkko jakaa uskon kokemuksia Facebookissa

Ei näytettäviä viestejä