Victor Grezes. Hän opiskelee historiaa ja politiikka sekä kiertää vuoden ajan maailmaa tiedottaen uskontojen ja elämänkatsomusten välisen dialogin merkityksestä.
– Haluamme kiertueellamme parantaa eri uskontoja ja elämänkatsomuksia edustavien suhteita ja tavata heitä, jotka toimivat saman asian eteen, Grezes kertoo.
Vuoden pituinen uskontodialogikiertue käynnistyi heinäkuussa. Kolmen miehen joukko saapui Helsinkiin täksi viikonlopuksi. Ryhmään kuuluu kaikkiaan viisi ihmistä: agnostikko, ateisti, kristitty, juutalainen ja muslimi.
Katumellakat ovat Grezes´n mukaan yksi esimerkki siitä, että ihmisten on osattava ratkoa ongelmia yhdessä.
– Ihmisten on opittava hyväksymään toinen toisensa erilaisuudesta huolimatta.
Grezes paljastaa olleensa nuorempana ääriateisti, joka ei hyväksynyt, että ihmisillä on joku uskonnollinen vakaumus. Hän oppi kunnioittamaan muiden vakaumusta ystävystyttyyään uskovaisiin opiskelukavereihinsa.
Coexister on tällä hetkellä ainoa uskontodialogijäjestö Ranskassa, joka toimii nuorten parissa.
Ranskalaisten uskontodialogikiertue jatkuu Suomesta Puolaan, Kreikkaan ja Libanonissa.
Uskontodialogi arkea oppilaitoksissa
Helsingin seurakuntayhtymän oppilaitospappi Kaisa Iso-Herttua tapasi ranskalaisen ryhmän ja kertoo, että uskontojen moninaisuus on arkea hänenkin työssään.
– Monikulttuurisuuteen ja uskontojen väliseen dialogiin liittyvät kysymykset ovat oppilaitospappien työssä arkipäivää. Tulevana talvena ilmestyy kirkkohallituksen julkaisemana myös kirja, jossa erilaisin näkökulmin lähestytään uskontojen moninaisuutta ja monille uskontoperinteille tuttua vieraanvaraisuutta.
Kuva: Heidi Rautiomaa
Ilmoita asiavirheestä