Vivamon Raamattukylä ylitti 100 000 katsojan rajan

Kuuntele juttu:

Lohjan Vivamossa toimiva Vivamon Raamattukylä on saavuttanut 11 vuoden aikana yhteensä 100 000 katsojan rajan.

Ohjaaja Matias Nyman kertoo, että Raamattukylässä on 11 vuoden aikana käynyt katsojia kymmenistä eri maista. Ulkomaalaisenkin on Nymanin mukaan helppo seurata suomenkielisiä näytelmiä, sillä kertomukset ovat tuttuja. Raamattukylässä vierailee myös seurakuntaryhmiä ja yksittäisiä perheitä.

Sateinen ja viileä kesä ei ole näkynyt Raamattukylän kävijämäärissä. Nyman arvioi, että vieraita on heinäkuussa käynyt jopa enemmän kuin viime vuonna.

Nymanin mukaan esityksiin on vuosien saatossa löydetty hyvä rytmi. Aluksi Raamattukylässä oli yli 50 esityspäivää, ja yhden päivän aikana saattoi pyöriä 5 eri esitystä. Nyt esityspäiviä on 30, ja monesti on vain yksi esitys päivässä.

– Olemme tehneet pohjatyön huolella, jotta tiedämme, milloin ihmiset ovat liikkeellä, Nyman sanoo.

Palava pensas -näytelmää esitetään tällä viikolla viimeistä kertaa. Nyman on jättämässä projektin taakseen hyvillä mielin.

– Olemme kulkeneet upean matkan Mooseksen kanssa. Näytelmä on avannut Vanhaa testamenttia helposti lähestyttävällä tavalla.

Vuonna 2005 perustettu Raamattukylä on teatteri, joka on erikoistunut Raamatun kertomuksiin pohjautuvien näytelmien tuottamiseen ja esittämiseen.

Raamattukylän ohjelmistossa on tähän mennessä ollut jo 14 musiikkinäytelmää, jotka kaikki ovat kantaesityksiä. Näytelmät ovat vaellusnäytelmiä, joiden aikana yleisö kulkee kohtauspaikalta toiselle.

Vivamon Raamattukylän ohjelmistossa on vuosittain kolme esityskautta: joulu, pääsiäinen ja kesäkausi. Lähes joka kesäksi Kyläteatteri on tuottanut yhden uuden näytelmän. Vuoden 2015 uutuusnäytelmä on Palava pensas, joka kertoo Mooseksen elämästä. Tänä kesänä ohjelmistoon ovat kuuluneet myös näytelmät Marian miekka ja Kalastajat.

Raamattukylän näytelmien ohjaajana on vuodesta 2007 toiminut Matias Nyman. Käsikirjoitukset ja laulujen sanat on kirjoittanut Anna-Mari Kaskinen

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliTwitterissä saarnataan myös englanniksi
Seuraava artikkeliKielellä on väliä

Ei näytettäviä viestejä