Yhteisöradio antaa äänen äänettömille

radio_wacc205

Media, erityisesti yhteisöradiot voivat WACC:n mukaan tukea osallistavaa kehitystyötä.

Yhteisöradioissa ihmiset saavat äänensä kuuluviin. Niiden välityksellä on myös mahdollista jakaa tietoa asioista, jotka vaikuttavat suoraan alkuperäiskansojen elämään. Yhteisöradioiden avulla tuetaan myös ihmisten demokraattista osallistumista ja aktiivista kansalaisuutta.

Alkuperäiskansat kamppailevat oman kulttuurin ja kielen säilyttämiseksi. Yhteisöradiot ovat osallistuneet kulttuurin ja kielen tallentamiseen ja suojeluun sekä kulttuuristen tapojen säilyttämiseen.

Monia yhteisöradioita toimitetaan vapaaehtoisin voimin. Radiot ovat niiden ihmisten hallinnassa, joiden asioita niiden ohjelmissa käsitellään. Niillä on myös asiantuntemusta käsitellä yhteisöjen tarpeita monipuolisesti.

Esimerkiksi Perussa on WACC:in tuella koulutettu alkuperäiskansoihin kuuluvia ihmisiä toimittajiksi. Sen jälkeen he ovat yhteisöradion kautta jakaneet tietoa intiaanien oikeuksista.

Myös Suomen evankelisluterilainen kirkko osallistuu WACC:n toimintaan. Kirkon viestintäjohtaja Tuomo Pesonen on sen Euroopan johtoryhmän jäsen.

–Yksi WACC:n keskeisiä tavoitteita on antaa ääni äänettömille. Kristillisen viestinnän tukeminen alkuperäiskansojen keskuudessa on juuri tätä, Pesonen toteaa.

Kuva: Xaisongkham Indouangchanthy/WACC

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliOnko Batman juutalaisin supersankari?
Seuraava artikkeliUskonnollisuus vähenee Irlannissa

Ei näytettäviä viestejä